Het verschil tussen botercrème icing en royal icing zit hem in de ingrediënten. Je kunt ze beide voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder wordt omschreven waarvoor.

Botercrème is romig van smaak en is ook zacht in de mond. Botercrème icing is glad en romig. Het droogt ook niet snel uit. Botercrème is het beste voor het glazuur van taarten, koekjes, cupcakes en andere lekkernijen. 

Royal icing, ook wel glazuur of suikerbakkerspoeder genoemd, gaat minder over de smaak en textuur. Het is erg zoet van smaak en wordt snel hard. Het wordt vaak gebruikt als een lijm die de decoraties bij elkaar houd. Je kunt er ook peperkoek huis mee in elkaar lijmen. Ideaal om de snoepjes mee op te plakken. Maar ook voor het maken van leuke ontwerpen op koekjes . Royal icing wordt ook wel gebruikt om suikerdecoraties van te maken. Na het uitharden staat het leuk op een toef van een cupcake of kun je het op een taart of andere traktatie plakken.

Je kunt ze beide voor bijvoorbeeld een koekje gebruiken. Het is dan ook een kwestie van smaak. Wil je een romige smaak of een erg zoete smaak..

Op de site van koekjebakker is ook het recept te vinden voor botercrème icing. Mocht je het willen maken, klik hier voor het recept.

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?