Dip ’n Drip wordt ook wel smeltfondant of fondantglazuur genoemd. Je kunt het verwarmen in de magnetron om het daarna in een spuitzak te doen. Knip een klein puntje van je spuitzak en laat het smeltfondant langs je taart naar beneden glijden. Heb je geen spuitzak? Je kunt ook prima een drip maken met een klein theelepeltje. De Dip ’n Drip droogt op, maar wordt van binnen niet helemaal hard. Je taart blijft dus makkelijk te snijden.

Om te checken of de drip te zacht of te hard is kun je het eerst uitproberen op een glas de omgekeerd staat. Zo verpruts je niet je taart mocht je drip nog niet op de juiste temperatuur zijn.

Je kunt de Dip ’n Drip ook gebruiken om een mooie strakke laag glazuur over je cupcakes, koekjes of donuts aan te brengen. Zo maak je snel wat bijpassende traktaties bij je taart. Deze traktaties kun je erin dippen.

Let op! Dip ’n Drip bestaat uit suiker en water. Wil jij je taart na het aanbrengen van je drip dus nog in de koelkast bewaren? Dat kan, maar zorg er wel voor dat je de taart in een goed afgesloten doos in de koelkast zet. Doe je dit niet, dan zal het vocht van je koelkast ervoor zorgen dat de suiker uit je drip smelt, wat ervoor kan zorgen dat de drip weer van je taart glijdt.

Dit glazuur is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar wit kun je ook prima kleuren met een kleurstof.

Dit product heeft een zoete smaak. Wil je meer een chocolade smaak? dan kun je ook gebruik maken van deco melts. Lees hierover alles in de blog.

dip 'n drip

op de website www.funcakes.nl vind je recepten waarbij je dit product bij kan gebruiken.

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?