Om een dripcake te maken heb je een hoge taart nodig omdat je wel wat ruimte moet hebben voor de drip. Je kunt bijvoorbeeld 2 bakvormen vullen van een doorsnede van 15 cm en 7,5 cm hoog. Ook is het belangrijk dat je de taart strak af gaat afsmeren zodat je een mooie drip erover kan laten glijden.

Heb je nog nooit een taart gebakken en gevuld en wil je wel graag een dripcake maken? Kijk dan eerst bij de blog een taart vullen blog zodat daarna verder kan met deze blog.

Hieronder zie je een filmpje van hoe je een taart strak afsmeert:

Je kunt hier goed zien hoe ze de taart vullen en stapelen. Zoals je ziet hebben ze de taart op een cakedrum. Dat is ideaal want hierdoor komt er geen beweging in je taart en zal de creme niet uit zijn vorm gaan of gaan scheuren. Het gebruiken van een taart karton wordt daarom ook afgeraden.

Na het vullen en licht afsmeren moet de taart een uur in de koelkast. Het eerste laagje botercrème op de taart zorgt ervoor dat de taart niet meer kruimelt. Doordat de taart een uur in de koelkast staat wordt de vulling en buitenkant stevig en blijft de taart goed staan bij het verder afsmeren.

Je ziet dat ze op het flimpje een lange en dikke douwel in de taart doen voor de stevigheid. Het hoeft niet perse, het lukt ook zonder. Maar wil je wel stevigheid en zeker zijn dat de taart echt recht blijft staan dan raden we het zeker aan. Heb je geen douwel dan kun je er ook een dikke satéprikker in doen. Deze kun je als de taart helemaal afgesmeerd is evt ook weer verwijderen.

Na een uur doe je er weer een laag botercrème omheen en maak je het strak met een scraper. Is het daarna nog niet strak genoeg? vul de plekken die nog niet goed zijn weer met botercreme en ga het weer strak maken met de scraper. Dit doe je tot het helemaal naar je zin is!

Tip: zitten er luchtbellen in je botercrème? mix de crème dan 5 min op lage snelheid. Daardoor gaan de luchtbellen uit de creme. Word het niet goed strak met de scraper? Doe de scraper dan even onder de warme kraan en ga na het afdrogen weer langs de taart. Vaak gaat het dan beter.

Is de taart afgesmeerd dan kun je beginnen met drippen. Er zijn verschillende soorten manieren om te drippen. Het kan met een zelf gemaakte ganache. In de blog ganache maken staat het recept. Het kan ook met deco melts. Dat is een smeltbare chocolade. In de blog deco melts lees je daar alles over en staat ook een voorbeeld filmpje. Er zijn ook kant en klare drips zoals de easy drip. Deze drip hoef je allen maar op te warmen en je kunt beginnen met drippen. Probeer de drip eerst altijd even op een omgekeerd glas. Zo kun je zien of de drip dik of dun genoeg is en gaat het niet direct fout op je taart.

Hieronder zie je een filmpje waarin ze laten zien hoe je een dripcake kan maken met de easy drip.

Ben je klaar met de drip dan kun je de taart naar wens decoreren. Met bijvoorbeeld een mooie toef, strooisel, chocolade, snoep en nog veel meer.

Kijk op www.funcakes.nl voor leuke dripcake recepten.

taart strak afsmeren

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?