Een taart bakken:

Als je een taart gaat maken bak je natuurlijk eerst biscuit. Dat kan met bijvoorbeeld een mix van funcakes of met een recept van jezelf. Je kunt een gewone biscuit bakken maar er zijn ook heel veel andere soorten zoals choco biscuit, redvelvet en meer.

Ondertussen kun je alvast de botercrème klaarmaken die je nodig hebt voor het maken van “dijkjes” en het afsmeren van de taart. Botercrème kun je ook heel gemakkelijk maken met een mix van Funcakes. Dat is een romige vanille crème die wat harder wordt als het in de koelkast staat. Vandaar ideaal voor strak afsmeren van een taart.

Een biscuit snijden:

Als je de taart gebakken hebt laat je die eerst onderste boven afkoelen op het rooster van de oven. Het moet onderste boven omdat de mooie en strakke kant van de taart dan bovenop blijft en niet beschadigd. Is de taart afgekoeld dan snijd je van de onderkant evt nog een stukje af zodat je echt een rechte en platte onderkant hebt.

Een biscuit kun je snijden met een taartzaag. Het zaagje van de taartzaag kun je verzetten. Zo kun je het op de juiste hoogte doen. Het is de bedoeling dat je 2 lagen vulling in de taart krijgt. Dus dan snijd je met de taart 2x op verschillende hoogte door de taart. Zorg ervoor dat de lagen goed op elkaar blijven zodat je het weer recht op elkaar kan stapelen bij het vullen. Zo krijg je een strakke en rechte taart.

Taart vullen:

Hoe moet je een taart vullen.

Eerste laag: Draai het hele biscuit om zodat je de “lelijke” kant boven hebt. Pak dan de eerste laag en draai die om en leg het op een cake drum. Doe de botercrème in een spuitzak en knip er een punt vanaf. Spuit nu een “dijkje” op de taart. We bedoelen dat je dan crème langs de rand spuit. Daarna kun je de binnenkant bijvoorbeeld vullen met banketbakkersroom of een andere lekkere vulling. De botercrème zorgt ervoor dat de banketbakkersroom niet uit de taart loopt.

Tweede laag: Pak nu weer een laag biscuit en draai die om en leg die op de eerste laag. Met de botercrème maak je dan weer een rand op het biscuit. En daarna vul je die met bijvoorbeeld een lekkere jam.

Als dat klaar is doe je de laatste laag er netjes op en smeer je met een spatel botercrème om de taart heen en doe je er een heel dun laagje bovenop. Smeer alle eventuele gaatjes dicht. Het hoeft helemaal niet dik, als alles maar goed dicht is om de randen. Zo kun je de taart mooi strak afsmeren. Daarna zet je de taart een half uur tot een uur in de koelkast zodat de crème hard wordt en je daarna de taart strak kan bekleden met fondant. Je kan hem ook decoreren met lekkers, dan heb je een naked cake!

Op www.funcakes.nl vind je veel bak inspiratie

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?