Royal icing is een wit poedersuikerglazuur dat hard en mat opdroogt. De mix van Funcakes geeft een dik glazuur dat ideaal is om lijntjes of tekst mee aan te brengen op taart. Maar je kunt het ook prima gebruiken op cupcakes of koekjes.

koekjes decoreren met icing:

Als je koekjes met dit glazuur wilt maken kun je hiermee contourlijnen op de koekjes zetten. Nadat de contourlijnen zijn opgedroogd, kun je de koekjes invullen met iets vloeibaarder glazuur. Dit doe je door wat extra druppels water aan de icing toe te voegen. De vloeibare icing zal tussen de dikkere lijntjes blijven waardoor je mooie strakke koekjes krijgt.

kleurstof toevoegen:

Met een druppel kleurstof kun je de icing kleuren.  Kleurstof die je daarvoor kan gebruiken is bijvoorbeeld de edible kleurstof van Funcakes. Een druppel kleurstof is voldoende om een ruime hoeveelheid mee te kleuren. Dat komt omdat icing wit van kleur is en een kleur die je toevoegt al snel pakt.

Hoe kun je het bewaren?

Wanneer je royal icing over hebt, zit het waarschijnlijk al in je spuitzak. Als je de spuitzak goed afsluit, droogt het niet uit. Wat wel kan gebeuren is dat het suiker en het water zich gaan scheiden omdat het een tijdje stil staat. Dat is niet erg, door het goed door te kneden wordt het een egale massa. Lukt dat niet goed? Dan haal je het even uit de zak om in een bakje door te roeren.

Icing van tevoren maken.

Je kunt het dus goed bewaren als je het maar in een dichte zak of bakje hebt. Wil je het van tevoren maken dan kun je het daarna het beste in een bakje bewaren. Omdat je het dan nog goed door kan roeren als nodig is. Het bakje moet je op een koele plek bewaren. Dat hoeft niet perse in de koelkast.

Hoe lang kun je het bewaren?

Je kunt het best lang bewaren. Dat kan wel twee weken. Als je het maar op een koele plek buiten de koelkast. bewaard.

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?