Buttercream icing

Dit is een heerlijk Buttercream Icing recept. Hiermee maak je een prachtig witte Buttercream Icing. De icing kun je een extra smaak geven met een smaakstof. Of geef het een kleurtje met een kleurstof.

Wat heb je nodig: -7-8 theelepels water (+3-4 theelepels om smeerbaar te maken, achteraf toevoegen). -190 gram Crisco – 1 theelepel smaakstof -450 gram suikerbakkerspoeder -1 eetlepel meringue poeder 

Bereidingswijze: Allereerst moeten de natte producten in een mengkom om te mengen. Dat is de crisco, het water en de smaakstof. Dit mix je op lage stand glad totdat er geen klontjes meer in zitten. Dan doe je de meringue poeder en de suiker erbij. Dat mix je nog eens 3-4 minuten mixen op lage snelheid. Nu heb je een stijve icing die je kunt gebruiken om bloemen en decoraties te spuiten. Wil je je taart ermee afsmeren dan moet je hem verdunnen met wat extra water, het moet dan aanvoelen als chocoladepasta . Je kunt de buttercream Icing eventueel nog kleuren met kleurstof. Met dit recept kun je een taart van 10 cm afsmeren en vullen.