Hartjes koekjes

Deze hartjes koekjes zijn erg leuk en lekker om te maken! Wil je een geliefde verrassen met valentijsdag? Of geef deze mooie koekjes cadeau op vaderdag of moederdag.

Werkbeschrijving

Maak het deeg en de koekjes zoals hieronder beschreven: Bereidingswijze: Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 500 g mix, 150 g (room) boter en 1 ei (50g) tot een deeg. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 3 mm dikte). Steek de koekjes uit met en hart uitsteker en bak ze in het midden van de oven in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen en decoreer ze naar wens. Geschikt voor ca. 25 koekjes van 7-10 cm, afhankelijk van dikte en vorm.

Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld ga je eerst een laagje glazuur op het koekje doen zodat de strooisels erop zal blijven plakken. Glazuur is hetzelfde als icing. Hoe maak je de icing klaar? Dit kan heel gemakkelijk met een mix icing van Funcakes. Dat doe je dan als volgt: Zeef 225 g mix en meng dit met 27 ml water voor een Royal Icing in stijve consistentie. Klop de mix en het water ca. 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing goed wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!
Tip: Om te verdunnen: per 200 g gemaakte Royal Icing, 1 theelepel water toevoegen voor medium consistentie of 2 theelepels water toevoegen voor dunne consistentie.

Als je verschillende soorten kleuren of vormpjes strooisels op het koekje wil, kun je het er het beste in gedeeltes op doen. Dus eerst een vakje maken van icing en daar vervolgens de strooisel op doen. Daarna het volgende vakje eronder en een nieuwe strooisel erop. Zo voorkom je dat je niet alle strooisel door elkaar op het koekje krijgt. De icing kun je er op doen met de achterkant van een lepeltje of spatel. Maar je kunt om het netjes en recht te krijgen de icing het beste in een spuitzak doen waar je dan vervolgens een heel klein puntje vanaf knipt.