Red velvet cupcakes

Ingrediënten

  • 500 g FunCakes Mix voor Red Velvet
  • 150 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream (of enchanted creme choco dan hoef je de chocolate drops ook niet te gebruiken)
  • FunCakes Chocolate Melk melts
  • 400 ml water
  • 100 ml olie
  • 3 eieren (ca. 150g)

Benodigdheden

  • FunCakes Spuitzakken
  • FunCakes Baking Cups Bruin
  • FunCakes Cake Box Pure
  • Wilton Recipe Right Muffin Pan
  • Wilton tip #1M
  • Wilton Afkoelrek

Recept

Verwarm als eerst de oven oven op 175°C (Heteluchtoven 160°C)

Bereid 500 gram FunCakes Mix voor Red Velvet Cake zoals aangegeven wordt op de verpakking. Verdeel de bakvormpjes in een muffin bakvorm en doe het beslag in de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in circa 18 – 20 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen met behulp van een afkoelrek of gewoon op het rooster van de oven.

Bereid daarna 150 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream zoals aangegeven wordt op de verpakking. Benieuwd wat enchanted cream precies is en hoe je het kan bewaren? kijk dan even in de blog van koekjebakker.

Doe de chocolade melts in een kom die geschikt is voor de magnetron. Smelt op 450W in de magnetron. Voeg de gesmolten chocolade langzaam toe aan de Enchanted Cream en meng het door elkaar. Knip de punt van de spuitzak en doe daarin het spuitmondje. Vul daarna de spuitzak met de Enchanted Cream en spuit een toef op de cupcake.

  • I.p.v. de gesmolten chocolade en enchanted cream kun je ook enchanted choco gebruiken. Dit is een enchanted cream met chocolade smaak.