Vegan frosting

Vegan frosting

Vegan frosting is een recept om heerlijk glazuur mee te maken. Dit recept is geschikt voor veganisten. Ideaal voor cupcakes, koekjes maar ook voor over een cake.

Ingrediënten:

  • 450 g Funcakes Suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels Funcakes Smaakpasta – Vanille
  • Paar druppels Funcakes Eetbare Kleurstof Gel – Wit
  • 45 g Wajang (plantaardige boter)
  • 60 ml sojamelk

Benodigdheden:

  • Mixer

Bereidingswijze:

Meng 45 gram Wajang samen met de sojamelk tot een klontvrij geheel. Voeg daarna in 1 keer de suikerbakkerspoeder toe en mix dit op de laagste stand tot een gladde massa. Breng het dan nog even op smaak met vanille extract.

Zorg ervoor dat de Wajang op kamertemperatuur is. Want dat voorkomt klonten en ook dat je mixer vast gaat lopen. Als je de vegan frosting iets te dik vindt kan je een drupje extra sojamelk toevoegen. Witte kleurstof kun je gebruiken om het echt goed wit te maken want door de sojamelk en boter zal het wat gelig zijn.