Geplaatst op Geef een reactie

Taart strak afsmeren

Taart strak afsmeren is nodig voor bijvoorbeeld een dripcake. Daarom gaan we er even vanuit dat je een taart strak wil afsmeren om er een dripcake van te maken. Allereerst bak je dan een hoge taart zodat je ook goed kan drippen vanwege de hoogte. Je kunt bijvoorbeeld 2 bakvormen vullen van een doorsnede van 15 cm en 7,5 cm hoog.

Als de taarten in de oven zitten kun je de botercreme mix wel vast voorbereiden. Omdat je de mix met water eerst een uur moet laten staan.

Hieronder zie je een filmpje van hoe je een taart strak afsmeert:

Je kunt hier goed zien hoe ze de taart vullen en stapelen. Daarna moet de taart een uur in de koelkast. Het eerste laagje botercrème op de taart zorgt ervoor dat de taart niet meer kruimelt. Doordat de taart een uur in de koelkast staat wordt de vulling en buitenkant stevig en blijft de taart goed staan bij het verder afsmeren.

Je ziet dat ze op het flimpje een lange en dikke douwel in de taart doen voor de stevigheid. Het hoeft niet perse, het lukt ook zonder. Maar wil je wel stevigheid en zeker zijn dat de taart echt recht blijft staan dan raden we het zeker aan. Heb je geen douwel dan kun je er ook een dikke satéprikker in doen. Deze kun je als de taart helemaal afgesmeerd is evt ook weer verwijderen.

Na een uur doe je er weer een laag botercrème omheen en maak je het strak met een scraper. Is het daarna nog niet strak genoeg? vul de plekken die nog niet goed zijn weer met botercreme en ga het weer strak maken met de scraper. Dit doe je tot het helemaal naar je zin is!

Tip: zitten er luchtbellen in je botercrème? mix de crème dan 5 min op lage snelheid. Daardoor gaan de luchtbellen uit de creme. Word het niet goed strak met de scraper? Doe de scraper dan even onder de warme kraan en ga na het afdrogen weer langs de taart. Vaak gaat het dan beter.

Kijk op www.funcakes.nl voor leuke dripcake recepten.

taart strak afsmeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.