Geplaatst op Geef een reactie

Taart tabel Funcakes biscuit mix

  • Als je bakvorm lager is, kun je deze verhogen door middel van een reep bakpapier. Het gaat dan niet over de rand heen omdat het bij het bakpapier omhoog gaat.
  • Deze taart tabel Funcakes biscuit mix zijn gebaseerd op Funcakes Biscuitmix (Let op: ze komen ze niet volledig overeen met de verhouding op de verpakking zelf. Dat heeft te maken met de bakvormen, hoeveelheid afgerond en hoe je het precies mixt etc.
  • De hoeveelheid ei in gram is na het breken van het ei (restjes zijn lekker voor een omelet)
  • Als je hele eieren wilt gebruiken, ga dan uit van ei maat M = ca. 50 gram en dan naar boven afronden
  • De hoeveelheden marsepein/rolfondant zijn een indicatie omdat het er ook vanaf hangt hoe dik je het uitrolt.
  • Pas de hoeveelheden aan als je hogere of lagere taarten bakt
  • Het aantal personen per taart is ook een indicatie want het kan iets meer of minder zijn. Dat hangt af van de hoogte van de taart en de grootte van je stukjes. Want de ene taart zal meer vullen dan de andere taart. Ook ligt het eraan hoe dik je de vulling erin doet.

Tabellen:

Taart tabel Funcakes biscuit mix

Wilton Bakvormen Rond – 7,5 cm hoog (3 inch)
ø15 cm (6 inch)
ø20 cm (8 inch)ø25 cm (10 inch)ø30 cm (12 inch) ø35 cm (14 inch)
Aantal liters:1,3L2,2L3,5L5,2L7,4L
Aantal personen:6-88-1216-2020-2530-35
Biscuit: 200g250g330g500g800g
Water:20ml/g25ml/g33ml/g50ml/g80ml/g
Eieren (maat L):3 (160g)4 (200g)5 (250g)7 (380g)12 (600g)
Baktijd:25-30 min30-35 min35-40 min50 min55-60 min
Marsepein/Fondant:300g400g600g900g1200g
Wilton Bakvormen Rond – 10 cm hoog (4 inch)
ø15 cm (6 inch)ø20 cm (8 inch)ø25 cm (10 inch)ø30 cm (12 inch) ø35 cm (14 inch)
Aantal liters:1,7L2,8L4,5L6,7L9,6L
Aantal personen:6-88-1216-2020-2530-35
Biscuit: 260g325g430g650g1040g
Water:26ml/g33ml/g43ml/g65ml/g104ml/g
Eieren (maat L):4 (200g)5 (260g)6½ (325g)9 (495g)15½ (780g)
Baktijd:30-35 min35-40 min45-50 min55-60 min65-70 min
Marsepein/Fondant:390g520g780g1,2kg1600g
 

Bakvormen Vierkant – 7,5 cm hoog (3 inch)
 20×20 cm (8×8 inch)25×25 cm (10×10 inch)30×30 cm (11×11 inch)
Aantal liters:2,5L4,5L5,5L
Aantal personen:12-1620-2526-30
Biscuit: 330g500g800g
Water:33ml/g50ml/g80ml/g
Eieren (maat L):5 (250g)7 (380g)12-13 (600g)
Baktijd:35-40 min40-45 min55-60 min
Marsepein/Fondant:600g800g900g

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.