Sloffenbodem mix funcakes

3.85

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, lupinemeel, rijsmiddel: E450, E500, maiszetmeel, natuurlijk aroma (citrus). Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: eisoja en melk. Halal gecertificeerd

1 op voorraad

Artikelnummer: 41524 Categorieën: ,

Beschrijving

Deze Sloffenbodem mix is een heerlijke mix van Funcakes. Je kunt het gebruiken voor het maken van een overheerlijke prachtige slof. Maar ook voor het maken van een lekkere appeltaart, taartbodems, koekjes, gevulde koeken, kano’s en meer. Het geeft veel volume tijdens het bakken en heeft ook een heerlijke brosse en krokante korst.

 

Hoe maak je een slof: 
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur want dat geeft het beste bak resultaat. Meng eerst 500 g sloffenbodem mix met 155 g boter en 1 ei (50 g) en kneed dat tot een stevig deeg. Laat het deeg daarna ongeveer een uur rusten in de koelkast. Wil je sneller werken dan kun je het wat minder lang in de vriezer plaatsen. Verwarm de oven alvast voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit tot een plak van ca. 8 mm dikte en bekleed hiermee de ingevette sloffenring.

Amandelspijs klaar maken doe je met 250 g amandelspijs met 1 ei. Meng deze ingrediënten goed door elkaar en doe dit daarna in een spuitzak. Spuit met een zigzagbeweging het spijs op de sloffenbodem.

Banketbakkersroom maken: Meng 100 g mix voor banketbakkersroom met 250 ml water en klop met een garde of mixer in ca. 5 minuten tot een gladde massa. Er moeten geen stukjes meer in de massa zitten. Spuit de banketbakkersroom in het midden van de slof en bak in ca. 35 minuten gaar. Laat de slof afkoelen om het daarna naar wens te decoreren.

Een appeltaart maken met de mix:                                                                                                                                                                                                                                     Rol het deeg uit tot ca. 5 mm dikte en bekleed daarmee een ingevette springvorm (22-24 cm). Vul de bodem met appelpartjes van 1 kg appels. De appelpartjes moet je van tevoren mengen met wat kaneel en suikerwant dat geeft een heerlijke smaak. Leg op de appels een raster van reepjes deeg en bestrijk deze met een losgeklopt ei.  Baktijd ca. 50 minuten op 170°C (heteluchtoven 150°C).

Extra informatie

Gewicht 0.500 kg