Ster koekjes bakpakket

17,95

Op voorraad

Beschrijving

Met dit bakpakket kun je lekkere ster koekjes maken die je kunt decoreren met “eetbare” stiften.

In het pakket zit:

Zelf toevoegen

eieren en boter.

Hoe maak je de cookie mix klaar: Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 500 g mix, 150 g (room) boter en 1 ei (50 g) tot een deeg. Laat het dan minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm een 10 min voordat je begint met het deeg uit te rollen de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 3 mm dikte). Bloem strooi je om te voorkomen dat het deeg aan de ondergrond blijft plakken. Steek de koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat tussen elk koekje 1 tot 1,5 cm ruimte zit anders gaan ze in de oven aan elkaar “groeien”

Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen en decoreer ze naar wens. Een deeg gemaakt van 500 gram mix is geschikt voor ca. 25 koekjes van 7-10 cm, natuurlijk wel afhankelijk van dikte en vorm.

Als de koekjes klaar zijn laat je ze goed afkoelen. Want als ze een beetje warm zijn zal je fondant erop gaan smelten. Fondant moet je goed door kneden voor gebruik. Als het goed zacht en soepel is kun je het uitrollen tot 3mm dikte. Dan kun je met de ster uitsteker een ster uitsteken en dit op het koekje plakken of leggen. Soms plakt het al doordat het wat warm is. Blijft het fondant er niet goed op liggen dan kun je er een heel klein beetje water onder doen. Fondant is suiker dus dat zal dan plakkerig worden en aan je koekje blijven hangen.

Als het fondant op het koekje ligt kun je het opkleuren / decoreren met de food writer set. Dit zijn stiften met eetbare inkt.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg