Met bavarois van Funcakes kun je van alles maken. Je kunt het klaar maken en gebruiken als vulling voor een taart. Maar je kunt het ook gebruiken om er mini gebakjes, bavarois taart of een dessert. Bij koekjebakker verkopen we bavarois mix. Deze zijn te krijgen in verschillende smaken. Op de site van Funcakes kun je allerlei heerlijke recepten vinden waar je bavarois in kunt gebruiken.

Welke smaken bavarois zijn er:

Welke smaken bavarois zijn er verkrijgbaar. Bij Koekjebakker verkopen we de smaken bosvruchten, citroen, aardbei en naturel.

Naturel bavarois moet je op dezelfde manier klaarmaken. Naturel bavarois is heerlijk maar ook een ideale bavarois waar je zelf een smaak aan kan toevoegen. Smaak kun je toevoegen door simpelweg variaties toe te voegen, zoals verse vruchten, jam, maar ook met bijv. vruchtensappen. Je kunt er ook smaak aan toevoegen door er smaakpasta doorheen te mengen. De hoeveelheid hangt af van je eigen smaak, dus zo nu en dan maar even proeven 😉 Gesmolten chocolade kun je er ook door mengen. Of cacao met een klein beetje water mengen en daarna dat door de bavarois mengen. Kortom de naturel bavarois is erg handig want je kunt er van alles mee doen.

Hoe maak je de Funcakes bavarois klaar:

De bosvruchten-, citroen- naturel- en aardbei bavarois kun je klaarmaken door het recept te volgen op de verpakking. Je Klopt 250 ml slagroom lobbig. Daarna moet je 50 g bavarois mix met 60 ml lauw water mengen en spatel dit mengsel voorzichtig door de slagroom. De bavarois moet direct verwerkt worden in bijvoorbeeld een taart of op een dessert. Daarna ca. 1 uur in de koelkast laten opstijven.

Geen slagroom in huis? Je kan bavarois ook klaar maken met enchanted cream van Funcakes. Enchanted cream is ook een soort slagroom. De 250ml slagroom kun je dan vervangen door 75 gram enchanted cream met 100ml water te mixen op hoogste stand van de mixer. Na 4 minuten is de enchanted cream klaar. Daar kun je dan de 50gr bavarois met 60ml lauw water (dat eerst mengen) doorheen spatelen en klaar is je bavarois.

Hoe lang is bavarois houdbaar:

Een open gemaakte pot met bavarois mix is houdbaar tot de datum die erop staat. Dus je kunt het meerdere keren gebruiken als je niet veel per keer moet gebruiken. Klaar gemaakte bavarois is 2 tot 3 dagen houdbaar. Als vulling in een taart kan het ook 2 tot 3 dagen mee. Bavarois kun je prima invriezen als vulling in een taart maar ook als een complete taart. Haal je de taart uit de vriezer, laat deze dan rustig ontdooien in de koelkast.

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?