Enchanted cream mix van funcakes

7,4947,75

Beschrijving

De Enchanted cream mix van funcakes is een handige mix voor het maken van een luchtige hagelwitte crème met vanillesmaak. Deze cream is kun je gebruiken voor het decoreren van cupcakes en taarten. Je kunt er een taart mee afsmeren maar het ook gebruiken als vulling voor in taart, soezen of in roomhoorntjes

Deze crème is heel gemakkelijk te maken. Alleen wat water en melk toevoegen en mixen maar. Je kan ook alleen water of alleen melk doen. Melk maakt het wat romiger. Door de neutrale smaak is de crème eenvoudig op smaak te brengen met smaakstoffen, zonder dat de Enchanted Cream gaat schiften. Deze crème kun je ook gemakkelijk kleuren met vloeibare kleurstof. Omdat de crème al erg wit is dan is 1 drupje kleurstof al genoeg voor een felle kleur.

Een taart afsmeren met enchanted creme kan als je het wat dikker klaar maakt. Normaal mix je 150 gram mix met 100 ml water en/of 100 ml melk. Maar i.p.v. 200 ml vocht toe te voegen kun je bijvoorbeeld 100 ml doen. Door minder water en/of melk toe te voegen krijg je een mooie stevige creme. Daarmee kun je prima een taart afsmeren en decoreren zonder dat het van de taart glijdt. Je kunt er zelfs nog een dripcake mee maken.

We raden het niet aan om de crème te gebruiken voor het afsmeren van een taart die je nog wil bekleden met fondant of marsepein. Doordat je water en/of melk aan de mix moet toevoegen bestaat de slagroom dus uit vocht. Daardoor zal fondant of marsepein gaan “smelten”. Ook wordt de crème niet hard. Daardoor kun je het fondant of marsepein niet goed strak om te taart krijgen. Taarten kun je het beste afsmeren met botercreme of ganache.

Wil je nog veel meer weten of enchanted creme? Lees dan de blog op de website: Wat is enchanted creme. Daar staat nog veel meer info over bewaren, invriezen en veel meer.

Extra informatie

GewichtN/B
gewicht

400 gr. low sugar, 450 gr, 900 gr, 450 gr choco, 4 kg, 10 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Enchanted cream mix van funcakes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *