Een taart vullen.

Eerst maak je natuurlijk minimaal 2 taarten die je wil gaan stapelen. Uitleg van hoe je de taart moet vullen, afsmeren en bekleden vind je in andere blogs op deze website. Een stapeltaart ziet er altijd mooi maar ook erg ingewikkeld uit. Maar als je onder de knie hebt hoe je de taart moet stapelen is het heel gemakkelijk en maak je zelf de mooiste taarten.

Je begint door de onderste taart op een cake drum te zetten. Een drum is erg stevig en zorgt ervoor dat de taart goed en recht blijft staan. Je kunt ook een beetje botercrème onder de taart smeren zodat de taart vast plakt aan de drum en het niet snel zal verschuiven. Bij de volgende taarten die erop komen moet je er een taartkarton onder de taart doen. Taartkartons zijn geschikt voor een taart tot en met 3 lagen. Ga je meerdere en grotere taarten stapelen gebruik dan cakeboards.

Dowels of stokjes toevoegen

Steek eerst in de onderste taart dowels of dikke saté prikkers. Dit zorgt ervoor dat de taart die erboven op komt blijft staan. Je knipt deze dowels op hoogte af met een scherpe en schone snoeischaar. Steek de eerste dowel in het midden van de taart. Knip het op de juiste hoogte af en maak dan nog 5 stokjes op diezelfde maat als de taart. Je kan het ook doen zoals hieronder omschreven. De maat van de buitenste rand aanhouden. Op zich maakt het niet uit op welke manier je het doet. Maar zorg ervoor dat alle stokjes die je erin doet allemaal even lang zijn!

Je kunt beter teveel dowels/stokjes erin hebben dan te weinig. Hoe meer lagen hoe meer stokjes. Op die manier wordt het gewicht beter verdeeld. Dat ene stokje plaats je weer in het midden van de taart. De andere 5 stokjes doe je rondom in de taart. Je plaatst ze waar net de rand van de taart die erop komt zal komen. Zo zakt de taart in het midden en zijkanten niet in.

Smeer bovenkant van de onderste taart wat in met botercrème zodat de taart die je erop zet vast komt te zitten. Plaats dan de tweede taart inclusief taartkarton op de onderste taart.

Herhaal de vorige stap met de overige taart(en). En je stapeltaart is klaar!

stapeltaart

Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?