Geplaatst op

Hoe maak je een stapeltaart.

Een stapeltaart ziet er altijd mooi maar ook erg ingewikkeld uit. Maar als je onder de knie hebt hoe je de taart moet stapelen is het heel gemakkelijk en maak je zelf de mooiste taarten.

Je begint door de onderste taart op een drum te zetten. Een drum is erg stevig en zorgt ervoor dat de taart goed en recht blijft staan. Bij de volgende taarten die erboven op komen moet je er een taartkarton onder doen. Taartkartons zijn geschikt voor een taart tot en met 3 lagen. Ga je meerdere en grotere taarten stapelen gebruik dan cakeboards.

Steek eerst in de onderste taart houten dowels. Dit zorgt ervoor dat de taart die erboven op komt blijft staan. Je knipt deze dowels op hoogte af met een scherpe en schone snoeischaar. Knip ze af op dezelfde hoogte als de taart. De dowels zijn geschikt voor stapels tot en met 3 lagen. Ga je hoger en groter stapelen, gebruik dan holle witte plastic dowels die je eveneens op maat knipt. Voor een taart tot en met 25 cm gebruik je minimaal 4 dowels. Wordt je taart groter, kies dan voor minimaal 6 tot 8 plastic dowels. Op die manier wordt het gewicht beter verdeeld.

Zet de tweede taart inclusief taartkarton op de onderste taart. Eventueel kan je er een beetje botercrème tussen doen om te voorkomen dat de taarten gaan schuiven.

Herhaal de vorige stap met de overige taart(en). En je stapeltaart is klaar!

  • Tips: vind je na het stapelen de randen van de taart niet erg mooi. Doe er dan nog een sierrand om. Dat maakt je taart helemaal af! Je kunt ook rietjes, dikke stokjes of chocolade sticks gebruiken i.p.v. dowels.
stapeltaart