Maak een prachtige taart met de 1M spuitmond . Je kunt een rand mooi decoreren met Botercreme, enchanted cream of slagroom.  Hoewel het er uitdagend uitziet, is het gemakkelijk om een ​​rand rondom de taart te spuiten. Het geeft net even een mooie afwerking van je taart.

Je kunt kiezen om de crème van tevoren te kleuren in de kleur(en) die bij je taart passen. Kleuren van creme kan met kleurstof.

De 1M spuitmond heeft elke bakker in zijn keuken en kun je niet missen. Deze wordt het meest gebruikt en vaak ook op cupcakes. Op cupcakes kun je deze spuitmond gebruiken voor een toef of om er een “roos” mee te maken.

In dit filmpje hieronder zie je hoe ik een toef decoreer met enchanted crème. Ik maak op de eerste cupcake een hoge toef door van buiten naar binnen de crème op de cupcake te spuiten. En op de tweede cupcake een roos door de crème er van binnen naar buiten erop te doen.

Tip: Wil je dit thuis op de cupcakes doen en heb je het spuiten nog niet onder de knie. Doe het dan eerst in je beslagkom zodat je geen crème verspilt.

Uitleg van hoe je een taart rand kan decoreren:

Doe een 1M spuitmond in een spuitzak en vul de zak met de crème. Houd de spuitzak schuin met de achterkant van de zak naar rechts gericht (naar links voor linkshandige decorateurs).

Raak de punt tegen het oppervlak van de taart en knijp in de spuitzak zodat de crème eruit komt. Beweeg de punt met constante druk naar buiten, naar rechts, dan naar links en naar beneden in een strakke cirkelvormige beweging. Voor linkse decorateurs, leid de spiraal in de tegenovergestelde richting.

Zonder de druk te verminderen, ga je door met de dezelfde cirkelvormige beweging en beweeg de punt een beetje naar voren met elke spiraal. Spiralen moeten dicht bij elkaar liggen, iets overlap en van gelijke hoogte. Als u moet stoppen voordat de rand is voltooid, stop dan onderaan de spiraal. Hervat door de punt aan het oppervlak aan het einde van de vorige spiraal aan te raken en zet de beweging voort.

Herhaal spiralen tot de gewenste lengte. Om een ​​spiraalgrens te beëindigen, stop je het uiteinde van de laatste spiraal in de buitenrand van de eerste spiraal.

Succes met decoreren van je taart!!

Hier zie je op youtube een voorbeeld filmpje.
Open chat
Hulp nodig?
Goedendag,
kan ik je helpen?