Bij een fondant taart maken bak je natuurlijk eerst een biscuit. Doe er een lekkere vulling in en smeer die af met botercrème of ganache. Wil je een uitleg hoe je een taart vult en afsmeert? kijk dan bij deze blog voor alle uitleg.
Taart bekleden:
Fondant moet je goed doorkneden zodat het flexibel word en je geen scheurtjes krijgt bij het bekleden van de taart. Is het lekker zacht en flexibel? dan kun je beginnen met uitrollen. Rol het fondant uit tot ongeveer 3 mm dik.
Als je een mooie lap hebt gerold kun je de taart uit de koelkast halen. Leg de onderarm onder het fondant zodat het bij het optillen op je arm blijft hangen. Leg het daarna voorzichtig over de taart heen. Je kunt het fondant ook over de rolstok heen leggen om het op te tillen.
Hieronder zie je een filmpje waarin je ziet hoe ze de taart vullen en bekleden.
Smoother gebruiken:
Je kunt bij een fondant taart maken een smoother gebruiken om de bovenkant van de taart mooi glad te strijken. Verdeel de plooien fondant aan de zijkant gelijkmatig langs de taart. Strijk het fondant aan de zijkant van beneden naar boven strak. Voorzichtig duwen en aaien want als je teveel gaat trekken heb je kans dat er scheurtjes in de rand van de taart komen. Werk zo rondom de taart helemaal af. Om alle plooien weg te werken zal je af en toe het fondant wat al vast zit iets losser moeten maken en verplaatsen om het strakker te krijgen.
Mochten er toch een gaatje of scheurtjes in komen dan kun je dat altijd nog weg werken met decoratie die erop of erom komt. Zit het helemaal om de taart? Dan kun je met de smoother de zijkanten nog strakker maken door erover heen te wrijven. Met een fondant mesje of een wheel tool kun je gemakkelijk het overtollig fondant of marsepein bij de onderste rand gemakkelijk weg snijden. Met de smoother zou je er nog eens over heen kunnen gaan om het weer iets strakker te maken. Nu kun je aan de slag om de taart te decoreren!!
Op de wesbite van Funcakes vind je veel recepten voor fondant taart maken.