Geplaatst op Geef een reactie

Taart tabel Funcakes bescuit mix

Het onderstaande tabel is gebaseerd op:

  • Een bakvormhoogte van 7cm. Bij een vorm van 10 cm hoog kun je de helft extra rekenen.
  • Als je bakvorm lager is, kun je deze verhogen door middel van een reep bakpapier
  • De schema’s zijn gebaseerd op FunCakes Biscuitmix (Let op: ze komen ze niet volledig overeen met de verhouding op de verpakking zelf. Dat heeft te maken met de bakvormen, hoeveelheid afgerond en hoe je het precies mixt etc.
  • De hoeveelheid ei in gram is na het breken van het ei (restjes zijn lekker voor een omelet)
  • Als je hele eieren wilt gebruiken, ga dan uit van ei maat M = ca. 50 gram en dan naar boven afronden
  • De hoeveelheden marsepein/rolfondant zijn een indicatie. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe dik je het uitrolt.
  • Pas de hoeveelheden aan als je hogere dan wel lagere taarten bakt
  • Het aantal personen per taart is ook een indicatie en iets meer of minder zijn. Dat hangt af van de hoogte van de taart en de grootte van je stukjes.
Verder lezen Taart tabel Funcakes bescuit mix
Geplaatst op

Wat is fondant en wat kun je ermee?

Fondant is eetbaar. Het is een suikerglazuur wat gemaakt is van suiker en glucose en wordt veel gebruikt voor het bekleden van taarten, cupcakes en gebakjes. Maar je kunt er ook hele leuke decoraties mee maken die je daarna gebruikt om op een taart, cupcake of gebakje te plakken. Als je fondant uit de verpakking haalt is het vaak wat hard en stug. Voor gebruik moet je het goed doorkneden. Kneed net zo lang tot het goed elastisch is. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en gaat het bij het bekleden van een taart niet zo snel scheuren.

hot pink fondant
Verder lezen Wat is fondant en wat kun je ermee?
Geplaatst op

Ganache dripcake maken en alle weetjes erover.

waarvoor gebruik je ganache?

Ganache kun je gebruiken als glazuur laag voor over je taart. Zo maak je dan gemakkelijk een drip cake. Maar je kunt het ook als vulling gebruiken voor in bonbons of macarons. Ook kun je taart ermee afsmeren. Als je hem dan goed laat afkoelen/drogen dan kun je de taart daarna strak bekleden met fondant of marsepein.

Verder lezen Ganache dripcake maken en alle weetjes erover.