Geplaatst op

Wat kun je doen met eetbare dust.

Dust is een eetbare kleurpoeder. De kleurpoeder is geschikt  voor het aanbrengen van kleur op je taarten, creme en decoraties maar ook op chocolade.

Breng de dust gemakkelijk met een kwastje aan op je taart of voeg mooie details toe aan je suikerbloemen en decoraties van fondant en marsepein. Meng de eetbare poeders samen voor diepere en zachtere kleuren. Funcakes dust is in heel veel kleuren verkrijgbaar. Je kunt een botercrème taart ook een kleur geven met dust. Door de taart eerst een tijd in de koelkast te zetten wordt de crème hard. Zodra de crème hard is kun je het gemakkelijk een kleur geven met een kwast.

Het eetbare glanspoeder is ook te gebruiken als verf. Je kunt er verf van maken door het te mengen met rejuvenator spirit, citroensa eb vodka. Het kan ook gemaakt worden van zonnebloemolie. Eetbare dust wordt veel gebruikt voor het verven van een drip op een dripcake. Bijvoorbeeld goud omdat er niet heel veel verschillende gouden kant en klare drips verkrijgbaar zijn en sommigen de dust het mooist vinden.

Verder lezen Wat kun je doen met eetbare dust.
Geplaatst op

Hoe maak je een stapeltaart.

Een stapeltaart ziet er altijd mooi maar ook erg ingewikkeld uit. Maar als je onder de knie hebt hoe je de taart moet stapelen is het heel gemakkelijk en maak je zelf de mooiste taarten.

Je begint door de onderste taart op een drum te zetten. Een drum is erg stevig en zorgt ervoor dat de taart goed en recht blijft staan. Bij de volgende taarten die erboven op komen moet je er een taartkarton onder doen. Taartkartons zijn geschikt voor een taart tot en met 3 lagen. Ga je meerdere en grotere taarten stapelen gebruik dan cakeboards.

Steek eerst in de onderste taart houten dowels. Dit zorgt ervoor dat de taart die erboven op komt blijft staan. Je knipt deze dowels op hoogte af met een scherpe en schone snoeischaar. Knip ze af op dezelfde hoogte als de taart. De dowels zijn geschikt voor stapels tot en met 3 lagen. Ga je hoger en groter stapelen, gebruik dan holle witte plastic dowels die je eveneens op maat knipt. Voor een taart tot en met 25 cm gebruik je minimaal 4 dowels. Wordt je taart groter, kies dan voor minimaal 6 tot 8 plastic dowels. Op die manier wordt het gewicht beter verdeeld.

Zet de tweede taart inclusief taartkarton op de onderste taart. Eventueel kan je er een beetje botercrème tussen doen om te voorkomen dat de taarten gaan schuiven.

Herhaal de vorige stap met de overige taart(en). En je stapeltaart is klaar!

  • Tips: vind je na het stapelen de randen van de taart niet erg mooi. Doe er dan nog een sierrand om. Dat maakt je taart helemaal af! Je kunt ook rietjes, dikke stokjes of chocolade sticks gebruiken i.p.v. dowels.
stapeltaart

Geplaatst op

Taart tabel Funcakes biscuit mix

Het onderstaande tabel is gebaseerd op:

  • Een bakvormhoogte van 7cm. Bij een vorm van 10 cm hoog kun je de helft extra rekenen.
  • Als je bakvorm lager is, kun je deze verhogen door middel van een reep bakpapier
  • De schema’s zijn gebaseerd op FunCakes Biscuitmix (Let op: ze komen ze niet volledig overeen met de verhouding op de verpakking zelf. Dat heeft te maken met de bakvormen, hoeveelheid afgerond en hoe je het precies mixt etc.
  • De hoeveelheid ei in gram is na het breken van het ei (restjes zijn lekker voor een omelet)
  • Als je hele eieren wilt gebruiken, ga dan uit van ei maat M = ca. 50 gram en dan naar boven afronden
  • De hoeveelheden marsepein/rolfondant zijn een indicatie. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe dik je het uitrolt.
  • Pas de hoeveelheden aan als je hogere dan wel lagere taarten bakt
  • Het aantal personen per taart is ook een indicatie en iets meer of minder zijn. Dat hangt af van de hoogte van de taart en de grootte van je stukjes.
Verder lezen Taart tabel Funcakes biscuit mix
Geplaatst op

Wat is fondant en wat kun je ermee?

Fondant is eetbaar. Het is een suikerglazuur wat gemaakt is van suiker en glucose en wordt veel gebruikt voor het bekleden van taarten, cupcakes en gebakjes. Maar je kunt er ook hele leuke decoraties mee maken die je daarna gebruikt om op een taart, cupcake of gebakje te plakken. Als je fondant uit de verpakking haalt is het vaak wat hard en stug. Voor gebruik moet je het goed doorkneden. Kneed net zo lang tot het goed elastisch is. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en gaat het bij het bekleden van een taart niet zo snel scheuren.

hot pink fondant
Verder lezen Wat is fondant en wat kun je ermee?
Geplaatst op

Ganache dripcake maken en alle weetjes erover.

waarvoor gebruik je ganache?

Ganache kun je gebruiken als glazuur laag voor over je taart. Zo maak je dan gemakkelijk een drip cake. Maar je kunt het ook als vulling gebruiken voor in bonbons of macarons. Ook kun je taart ermee afsmeren. Als je hem dan goed laat afkoelen/drogen dan kun je de taart daarna strak bekleden met fondant of marsepein.

Verder lezen Ganache dripcake maken en alle weetjes erover.