Geplaatst op Geef een reactie

Wat is botercrème

Waarvoor gebruik je botercrème?

Botercrème kun je gebruiken als toef voor op een cupcake, of als lekkere vulling voor in een taart. Ook is het geschikt om er een taart mee af te smeren om er vervolgens een dripcake van te maken of te bekleden met fondant of marsepein. De crème is geschikt voor afsmeren omdat het eerst zacht is en in de koelkast hard wordt. De plekjes die niet mooi zijn kun je nog bijwerken en nadat het even in de koelkast heeft gestaan weer goed strak afsmeren.

Smaak toevoegen:

Aan botercreme kun je ook een smaakje toevoegen door er bijvoorbeeld verse vruchten of chocolade doorheen te mengen. Let er wel op dat er niet teveel vocht bij de vruchten zit. Dit voorkomt schiften. Je kunt er ook kant en klare smaakstof aan toevoegen. Bijna alle smaken zijn wel verkrijgbaar in smaakstof (ook wel smaakpasta genoemd).

Kleurstof toevoegen:

Je kunt de crème ook gemakkelijk kleuren door er kleurstof aan toe te voegen. kleurstof is in heel veel kleuren te krijgen. En is in verschillende merken verkrijgbaar. Zit je kleur er toch niet tussen? Je kunt ook zelf kleuren mengen om de juiste kleur te krijgen.

Hoe bewaar je botercrème:

Als je de crème een dag voordat je hem gaat gebruiken al maakt kun je het best buiten de koelkast bewaren maar op een koele plek. Dit voorkomt dat de crème erg hard word. Je moet dan weer veel moeite doen om hem weer op kamertemperatuur te krijgen.

Als je de crème langer wil bewaren is het een week houdbaar in de koelkast. Houd er rekening mee dat de crème hard wordt als je het in de koelkast zet. Dus voor gebruik moet de crème een paar uur van tevoren uit de koelkast gehaald worden, om geleidelijk op kamertemperatuur te komen. voordat je hem verwerkt roer je de crème ook even goed door. Hierbij zou het wel kunnen gebeuren dat het gaat schiften, dat kan komen door het temperatuurverschil.

Een taart met botercreme kun je invriezen. Zorg ervoor dat hij geleidelijk weer op kamertemperatuur komt om schiften te voorkomen. Het handigst is om de taart te laten ondooien in de koelkast.

Cupcakes met toef kun je beter niet in de koelkast bewaren omdat de cupcakes dan uitdrogen. Ik zou de cupcakes niet langer dan een dag van tevoren te maken omdat de botercreme wel 1 dag uit de koelkast kan blijven. Wel op een koele plek neerzetten in een afgedekte doos, zodat de cupcakes niet moeten uitdrogen!

Geschifte botercrème nog te gebruiken?

Geschifte botercreme kan misschien nog gered worden, dus gooi het niet meteen weg. Zet de kom met botercreme in een schaal met warm water, door de crème te verwarmen krijgen alle ingrediënten weer dezelfde temperatuur. Mix daarna je crème zodat het weer een heerlijke creme wordt. Bij grote hoeveelheden crème is dit soms wat moeilijker. Je kunt het dan beter in kleinere porties verdelen en die opnieuw mixen.

boterceme funcakes
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.