Beschrijving
Bak zelf met deze biscuit mix snel en gemakkelijk de lekkerste en heerlijk luchtige taartbodems. De mix heeft een hele goede kwaliteit want de smaak verschilt niet veel met die van de bakker. Het enige wat je aan deze biscuit mix moet toevoegen is water en eieren. Als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn dan zal het biscuit hoger worden dan wanneer de ingrediënten uit de koelkast komen.
Biscuit mix van funcakes zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar. Dus voor ieder wat wils. Mocht je zo nu en dan bakken dan is een kleine zak handig maar voor een grootgebruiker hebben we zakken van 10 kg op voorraad.
Baktijden en verhoudingen staan in het tabel op de verpakking.
Biscuit maken:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur want daardoor zal het biscuit hoog en luchtig worden. Meng de mix, eieren en het water in een kom. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid. Daarna doe je de mix in een ingevette bakvorm. Deze moet 1/2 tot 2/3 vol zijn. Dan doe je de bakvorm in de oven en bak je de biscuit gaar.
De oven niet tussentijds openen! Als je het tussentijds gaat openen zal het biscuit inzakken. Het biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Bij twijfel kun je er een satéprikker in steken. Als deze er nat uit komt is het niet gaar, anders wel.
Direct na het bakken het biscuit uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster met de bolle kant aan de onderkant want dan blijft de onderkant mooi in vorm en kun je een strakke taart maken
Tip: lees onze blog met biscuit tabel. Zo weet je hoeveel mix je moet gebruiken. Op de site onder blogs hebben nog meer nuttige informatie staan. Zoals hoe moet je een taart bekleden, hoe maak je een stapeltaart en veel meer.
Voor bak inspiratie staan er veel leuke recepten op Funcakes.nl
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.