Eetbare print bestellen.

Bij Koekjebakker maken we eetbare printen naar wens. Ben je opzoek naar een bepaalde print of wil je een foto laten afdrukken voor op een taart of cupcake? Dan kan!

De print kan worden afgedrukt op frosty of icing. Frosty is dunner dan icing. En is daardoor erg geschikt voor Bijvoorbeeld taart randen. Dat komt omdat het wat mee kan buigen. Een icing print is dikker dan frosty en gebruik je voor op een cupcake of taart.

Kosten per sheet.
Frosty: €6,95 ( Glutenvrij, lactosevrij, Kosher en geschikt voor veganisten)
Icing: €7,95 (Glutenvrij, geschikt voor Veganisten en Coeliakie patiënten)
*excl. verzendkosten.

Het is ook mogelijk om een meringue sheet te bestellen. Dit kun je gebruiken voor:
-Meringue, schuimpjes met een fraai patroon voor decoratie of met een leuke boodschap.
-Marsepein.
-Rolfondant, overtrek je taart met een mooi patroon.
-Chocolade, denk aan logo bonbons, lolly’s, flikken met -afbeeldingen, breekchocolade met een uniek design.
-Kaas, speel boter kaas eieren bij de borrel.
-Koekjes, logo koekjes, fortune cookies, jubileumkoekjes.
-Macarons, een extra dimensie aan jouw high tea of een cadeau met een boodschap.

Een meringue sheet kost: €7,95 (glutenvrij en vrij van dierlijke ingrediënten)
*excl. verzendkosten.

Hoe kun je een sheet bestellen? Dit kan via de mail info@koekjebakker.nl. Voeg als bijlage een plaatje of foto toe en geef aan wat je wensen zijn.

Graag wel op tijd bestellen omdat er soms wel wat tijd voor nodig is om het te maken.

De sheet kan verstuurd of opgehaald worden.

Hoe gebruik je Frosting:

Frosting is een dun en flexbiel vel. Frosting geeft een mooie, kleurrijke en scherpe print. U kunt de print uitknippen of uitsnijden.

Het kan gebruikt worden op fondant of marsepein. Smeer de achterkant van de frosting volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de frosting bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: Strooi een klein beetje poedersuiker op de onderlaag alvorens de sheet te plaatsen. Dat voorkomt dat er vocht bij het plaatje komt en de print uit gaat lopen of te zacht wordt. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels en doorlopen te voorkomen. Indien gewenst kan de frosting eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de frosting op de taart. Bewaren: Bewaar de frosting op een droge en donkere plaats.

Bewaar de frosting niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de frosting enkele weken houdbaar.

Hoe gebruik je icing:

Een icing print is dikker dan frosty en gebruik je voor op een cupcake of taart. Leuk voor een rond plaatje of als je logo’s of een plaatje wil plaatsen in een toef van een cupcake of andere traktatie.

Icing kan gebruikt worden op fondant of marsepein: Smeer de achterkant van de ouwel volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de ouwel bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: De ouwel kan direct geplaatst worden zonder extra plaklaag. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen. Indien gewenst kan de ouwel eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de ouwel op de taart.

Bewaren: Bewaar de ouwel op een droge en donkere plaats. Bewaar de ouwel niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de ouwel enkele maanden houdbaar.