Eetbare print bestellen

Bij Koekjebakker maken we een eetbare print naar wens. Wil je een plaatje of foto laten afdrukken voor op een taart, koekje of cupcake? Dan kan!

Hoe kun je een eetbare print bestellen: Mail het juiste formaat plaatje(s) in een Word document naar info@koekjebakker.nl. Graag in de mail aangeven of het op een Frosty, incing of ouwel geprint moet worden. Daarnaast het adres doorgeven of aangeven dat je het wil ophalen (dan kunnen we een datum en tijd plannen). Wij zullen de juiste verzendkosten berekenen en doorgeven. Dat ligt even aan het aantal prints. Via de mail krijg je dan een betaalverzoek van ons. Zodra die betaald is zullen wij de print afdrukken en versturen of mailen wanneer je de print kunt ophalen.

Eetbare prints printen wij op icing. Een vel kost €7.95 Een icing sheet is Glutenvrij, geschikt voor Veganisten en Coeliakie patiënten.

eetbare print

Hoe gebruik je eetbare print icing:

Een icing print is dikker dan frosty en gebruik je voor op een cupcake of taart. Leuk voor een rond plaatje of als je logo’s of een plaatje wil plaatsen in een toef van een cupcake of andere traktatie.

Icing kan gebruikt worden op fondant of marsepein: Smeer de achterkant van de ouwel volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Wij doen het door een beetje op de achterkant te doen en met de vinger overal heen strijken. Dan is het heel dun en overal evenveel. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de ouwel bij voorkeur ook zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen om het mooiste resultaat te houden. Een avond van tevoren kan bijvoorbeeld wel. 

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: De ouwel kan direct geplaatst worden zonder extra plaklaag. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de ouwel op de taart.

Bewaren: Bewaar de ouwel op een droge en donkere plaats daardoor is het wel enkele maanden houdbaar. Bewaar de ouwel niet in de koelkast want dan komt er vocht bij en dat gaat niet samen. Als je de eetbare print op de taart hebt geplakt dan kun je de taart wel in de koelkast bewaren. Doe het dan wel in een doos zodat er geen vocht bij kan komen.