Eetbare print bestellen.

Bij Koekjebakker maken we eetbare printen naar wens. Ben je opzoek naar een bepaalde print of wil je een foto laten afdrukken voor op een taart of cupcake? Dan kan!

De print kan worden afgedrukt op frosty of icing. Frosty is dunner dan icing. En is daardoor erg geschikt voor Bijvoorbeeld taart randen. Dat komt omdat het wat mee kan buigen. Een icing print is dikker dan frosty en gebruik je voor op een cupcake of taart.

Een eetbare print bestellen kan op de onderstaande manieren:


Frosty: €6,95 Glutenvrij, lactosevrij, Kosher en geschikt voor veganisten


Icing: €7,95 Glutenvrij, geschikt voor Veganisten en Coeliakie patiënten.

Ouwel €6.75 Suiker-, Lactose-, gluten- en  GMO vrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten


*excl. verzendkosten.De sheet kan verstuurd of opgehaald worden.

Hoe gebruik je Frosting:

Frosting is een dun en flexbiel vel. Frosting geeft een mooie, kleurrijke en scherpe print. U kunt de print uitknippen of uitsnijden.

Het kan gebruikt worden op fondant of marsepein. Smeer de achterkant van de frosting volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de frosting bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: Strooi een klein beetje poedersuiker op de onderlaag alvorens de sheet te plaatsen. Dat voorkomt dat er vocht bij het plaatje komt en de print uit gaat lopen of te zacht wordt. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels en doorlopen te voorkomen. Indien gewenst kan de frosting eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de frosting op de taart. Bewaren: Bewaar de frosting op een droge en donkere plaats.

Bewaar de frosting niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de frosting enkele weken houdbaar.

Hoe gebruik je icing:

Een icing print is dikker dan frosty en gebruik je voor op een cupcake of taart. Leuk voor een rond plaatje of als je logo’s of een plaatje wil plaatsen in een toef van een cupcake of andere traktatie.

Icing kan gebruikt worden op fondant of marsepein: Smeer de achterkant van de ouwel volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de ouwel bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Op botercréme, slagroom of kwarktaart: De ouwel kan direct geplaatst worden zonder extra plaklaag. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen. Indien gewenst kan de ouwel eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de ouwel op de taart.

Bewaren: Bewaar de ouwel op een droge en donkere plaats. Bewaar de ouwel niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de ouwel enkele maanden houdbaar.

Hoe gebruik je een ouwel sheet.

Ouwelpapier / hosti / snoeppapier / eetbaar ouwel / rijstpapier
Met dit ouwelpapier, ook wel eetbaar papier genoemd, kun je in combinatie met onze eetbare inkt de heel veel soorten creaties maken. Door hier een foto op af te drukken kun je een taart persoonlijk maken. Een tekst printen in combinatie met een foto of een zelfbedacht thema, van alles is mogelijk. Het ouwelpapier kan worden meegebakken met de taart, omdat dit papier hittebestendig is.

Een nadeel van het ouwelpapier is dat het alleen op een marsepein of rolfondant geplaatst kan worden en kan dus niet rechtstreeks op slagroom. Op het ouwelpapier krijg je ook, in tegenstelling tot op icing- of frostysheets een minder scherpe afdruk. Probeer voor het plaatsen van het ouwelpapier de ondergrond zo glad mogelijk te maken, zodat de print het mooiste word.

Wat maakt ouwelpapier zo uniek:

De voordelen van het ouwel van Prints on Pastry op een rijtje:
– Ouwelpapier is hittebestendig en bakvast, het kan worden meegebakken.
– Voor zoete en hartige toepassingen te gebruiken
– Suiker- en glutenvrij