Vegan appeltaart

Er is geen complete mix voor vegan appeltaart maar met 2 verschillende mixen kun je wel een appeltaart maken!

Met dit recept bak je een heerlijke vegan appeltaart.

Ingrediënten:

  • 250 g FunCakes Special Edition Mix voor Sloffenbodem
  • 250 g FunCakes Mix voor Vegan Cake
  • 130 ml water
  • 100 g plantaardige olie
  • 75 g wajang plantaardige boter + een beetje voor het invetten van de bakvorm.
  • 60 g rozijnen
  • 30 g gehakte walnoten
  • 3 grote appels
  • kaneel
  • suiker

Benodigdheden:

Recept:

Bereid 250 g Funcakes Special Edition Mix voor Sloffenbodem zoals aangegeven wordt op de verpakking. Bereid daarna 250 g Funcakes Mix voor Vegan Cake zoals aangegeven wordt op de verpakking. Voeg aan het  sloffenbodemdeeg 200 g vegan cakebeslag toe. Mix dit op lage stand tot het een mooi deeg is. En verpak het daarna tussen twee vellen bakpapier en druk het plat. Leg het minimaal een uur in de koelkast om op te laten stijven. Doe de rest van het vegan cakebeslag in een spuitzak want dat heb je later nog nodig.

Verwarm de oven vast voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en schil ondertussen de appels. De appels meng je met de rozijnen, noten en kaneel naar smaak. Mag het wel wat zoeter, dan kun je nog een schepje suiker toevoegen.

Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier en plaats de rand erop. Vet de zijkanten in met een klein beetje wajang boter. Rol het deeg uit de koelkast uit tot een plak. Dat moet op een bestoven werkblad zodat het deeg niet aan de ondergrond blijft plakken. Bekleed met het deeg de bodem en de zijkanten van de springvorm. Knip een puntje van de spuitzak en spuit een klein beetje vegan cakebeslag op de bodem. Smeer het cakebeslag uit met de bolle kant van een lepel. Gebruik nog niet al het cakebeslag want je moet nog een raster vorm op de taart maken.

Als je het bovenstaande hebt gedaan schep je het appelmengsel in de vorm en druk je het licht aan. Spuit met het overgebleven cakebeslag een raster over de appels. Bak de taart in 60-70 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bruin en gaar.

Geniet van je vegan appeltaart!