Geplaatst op

Wat kun je met piping gel

Wat is piping gel?

Piping gel is een plakkerig en doorzichtig. Het is een eetbare lijm waarmee je gemakkelijk fondant of marsepein decoraties op de taart of cupcake kan plakken. De gel is kleur- en smaakloos. Hierdoor is het een handig hulpmiddel bij het decoreren want de smaak en kleur verandert er niet door.

Waarvoor wordt de gel gebruikt?

Een heel dun laagje op je taart of cupcake is al genoeg om het te bekleden met fondant of marsepein. Ook kun je met deze gel eetbare plaatjes op taarten plakken zonder dat je hobbels en bobbels krijgt. Een heel klein beetje overal onder de frosting of ouwel goed uit gesmeerd zorgt voor een strakke taart. Je ziet niet dat er gel onder de frosting of ouwel zit omdat het transparant en kleurloos is.

Wil je water afbeelden op een taart of cupcake? Voeg wat blauw kleurstof toe aan de gel en je hebt water. Je kunt nu met de gel een vijver of sloot creëren. Ook is het handig om er druppels mee te maken.

Als je een dummie met fondant of marsepein gaat bekleden is deze gel ideaal. Smeer de dummie met een heel dun laagje gel overal goed in. Echt overal goed insmeren want anders krijg je luchtbellen. Bekleed daarna de dummie met fondant of marsepein en het zal niet meer loslaten.

Piping gel wordt op de site onder essentails geplaatst omdat je er niet zonder kan. Probeer het eens uit en je zult merken dat je er niet meer zonder kan.