Geplaatst op 4 Reacties

Wat is enchanted cream?

Hoe klaar maken:

Enchanted cream maak je klaar met melk en water. De juiste hoeveelheid staat op de achterkant van de verpakking. Je kunt er ook voor kiezen het alleen met water of melk te maken. Als je het alleen met water maakt kun je de taart of cupcakes buiten de koelkast bewaren omdat er geen melk in zit. Met melk erdoor moet het wel in de koelkast bewaard worden. Wil je een wat stevigere crème, voeg dan wat minder water en/of melk toe bij het mixen.

Hoe bewaren?

Enchanted cream moet in de koelkast bewaard worden. Dit omdat je melk hebt toegevoegd. Maar ook als je het zonder melk klaar maakt moet het in de koelkast bewaard worden omdat er melkpoeder bij de ingrediënten zit. Ook kan de vorm van de crème (bijvoorbeeld van een mooie toef) veranderen door wamte. Je kunt enchanted cream een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je de enchanted cream nog in een schaal hebt dan voor gebruik nog even goed doorroeren.

kleurstof toevoegen.

De crème kun je ook kleuren met kleurstof. Hier heb je maar heel weinig kleurstof voor nodig, omdat de crème al heel erg wit is en daardoor zal die snel kleuren. Kleurstof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en merken. Heb je cupcakes of een taart gemaakt met een gekleurde toefen en moeten ze nog even staan voordat ze geproefd worden? Dan kun je de cupcakes het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Kleuren kunnen door warmte ook door elkaar vloeien.

Smaak toevoegen.

Je kunt ook smaakstof toevoegen aan de crème. De crème zal niet gaan schiften omdat het ook met water wordt aangemaakt. Er zijn kant en klare smaakstoffen verkrijgbaar van het merk Funcakes. Deze zijn in heel veel smaken verkrijgbaar. Hiermee kun je eindeloos variëren. Er is ook een enchanted cream choco verkrijgbaar. Deze enchanted cream heeft een chocoladesmaak en hoef je alleen maar te mixen met water of melk. Ook is er een light versie “low sugar”verkijgbaar. Deze staat op de site ook onder opties van enchanted cream.

Kun je met enchanted cream een taart afsmeren?

Je kunt met de crème gemakkelijk randen en rozen en andere mooie creaties maken op een taart. Maar we raden het niet aan om de crème te gebruiken voor het afsmeren van een taart. Doordat je vocht aan de mix moet toevoegen bestaat de slagroom dus uit vocht. Daardoor zal fondant of marsepein gaan “smelten”. Ook wordt de crème niet hard. Daardoor zul je het fondant of marsepein niet goed strak om te taart krijgen. Taarten kun je het beste afsmeren met botercreme of ganache.

4 gedachten over “Wat is enchanted cream?

  1. Ik wil deze creme gebruiken voor een grote cupcaketoef kan ik deze dan een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren want ze komen hem 1dg voor de verjaardag halen en beetje vervelend als de toef dan is ingezakt anders gebruik ik gewoon botercreme

  2. Ja dat kan prima..zolang het gekoeld staat kan het een paar dagen mee. Het zal niet in elkaar zakken.

  3. Hallo,

    Ik zie op t voorbeeld een kleine fondant roosje. Ik wil een taart afsmeren met gekleurde EC en hier een daar een kleine fondant versiering er op ” plakken”. Nu lees ik meerdere verhalen dat de fondant dan gaat smelten. Enige ervaring mee ??

  4. Ja dat is wel zo. Het wordt snel zacht. Ik heb zelf een keer eenhoorn cupcakes met enchanted cream gemaakt, met zo’n hoorn van fondant in de toef. In de koelkast valt het wel mee maar niet lang van tevoren eruit halen als het niet nodig is want dan valt de hoorn op een gegeven moment om. Wat je ook zou kunnen doen is de mix wat dikker maken. IPV 100ml melk en 100ml water 80ml van elk toevoegen.

Reacties zijn gesloten.