Geplaatst op 8 Reacties

Wat is enchanted cream?

enchanted cream

Hoe klaar maken:

Enchanted cream maak je klaar met melk en water. De juiste hoeveelheid staat op de achterkant van de verpakking. Je kunt er ook voor kiezen het alleen met water of melk te maken. Als je het alleen met water maakt kun je de taart of cupcakes buiten de koelkast bewaren omdat er geen melk in zit. Met melk erdoor moet het wel in de koelkast bewaard worden. Wil je een wat stevigere crème, voeg dan wat minder water en/of melk toe bij het mixen. Bij het afsmeren van een taart wordt vaak 1:1 aangehouden. Dat betekend hetzelfde aan mix wat je eraan toe gaat voegen zoals 150 mix en 150 melk.

Hoe bewaren?

Enchanted cream moet in de koelkast bewaard worden. Dit omdat je melk hebt toegevoegd. Maar ook als je het zonder melk klaar maakt moet het in de koelkast bewaard worden omdat er melkpoeder bij de ingrediënten zit. Ook kan de vorm van de crème (bijvoorbeeld van een mooie toef) veranderen door warmte. Je kunt enchanted cream een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je de enchanted cream nog in een schaal hebt dan voor gebruik nog even goed doorroeren.

Heb je een taart gemaakt met een enchanted cream vulling? Dan kun je die prima invriezen.

kleurstof toevoegen.

De crème kun je ook kleuren met kleurstof. Hier heb je maar heel weinig kleurstof voor nodig, omdat de crème al heel erg wit is en daardoor zal die snel kleuren. Kleurstof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en merken. Heb je cupcakes of een taart gemaakt met een gekleurde toefen en moeten ze nog even staan voordat ze geproefd worden? Dan kun je de cupcakes het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Kleuren kunnen door warmte ook door elkaar vloeien.

Smaak toevoegen.

Je kunt ook smaakstof toevoegen aan de crème. De crème zal niet gaan schiften omdat het ook met water wordt aangemaakt. Er zijn kant en klare smaakstoffen verkrijgbaar van het merk Funcakes. Deze zijn in heel veel smaken verkrijgbaar. Hiermee kun je eindeloos variëren. Er is ook een enchanted cream choco verkrijgbaar. Deze enchanted cream heeft een chocoladesmaak en hoef je alleen maar te mixen met water of melk. Ook is er een light versie “low sugar”verkijgbaar. Deze staat op de site ook onder opties van enchanted cream.

Kun je met enchanted cream een taart afsmeren?

Een taart afsmeren met enchanted creme kan als je het wat dikker klaar maakt. Normaal mix je 150 gram mix met 100 ml water en/of 100 ml melk. Maar i.p.v. 200 ml vocht toe te voegen kun je bijvoorbeeld 100 ml doen. Door minder water en/of melk toe te voegen krijg je een mooie stevige creme. Daarmee kun je prima een taart afsmeren en decoreren zonder dat het van de taart glijdt. Je kunt er zelfs nog een dripcake mee maken.

We raden het niet aan om de crème te gebruiken voor het afsmeren van een taart die je nog wil bekleden met fondant of marsepein. Doordat je water en/of melk aan de mix moet toevoegen bestaat de slagroom dus uit vocht. Daardoor zal fondant of marsepein gaan “smelten”. Ook wordt de crème niet hard. Daardoor kun je het fondant of marsepein niet goed strak om te taart krijgen. Taarten kun je het beste afsmeren met botercreme of ganache.

Decoraties op enchanted cream.

Wil je op een enchanted cream toef van een cupcake of taart een strooisel doen? Maak dan de crème dikker dan op de verpakking staat aangegeven (1 op 1). Dat doe je door de helft minder vocht toe te voegen. Daardoor krijg je een dikkere toef en zal je strooisel of fondant creatie niet zo snel “smelten”. De gedecoreerde cupcakes of taart wel goed koel houden. Dus na decoreren weer in de koelkast zetten.

8 gedachten over “Wat is enchanted cream?

 1. Ik wil deze creme gebruiken voor een grote cupcaketoef kan ik deze dan een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren want ze komen hem 1dg voor de verjaardag halen en beetje vervelend als de toef dan is ingezakt anders gebruik ik gewoon botercreme

 2. Ja dat kan prima..zolang het gekoeld staat kan het een paar dagen mee. Het zal niet in elkaar zakken.

 3. Hallo,

  Ik zie op t voorbeeld een kleine fondant roosje. Ik wil een taart afsmeren met gekleurde EC en hier een daar een kleine fondant versiering er op ” plakken”. Nu lees ik meerdere verhalen dat de fondant dan gaat smelten. Enige ervaring mee ??

 4. Ja dat is wel zo. Het wordt snel zacht. Ik heb zelf een keer eenhoorn cupcakes met enchanted cream gemaakt, met zo’n hoorn van fondant in de toef. In de koelkast valt het wel mee maar niet lang van tevoren eruit halen als het niet nodig is want dan valt de hoorn op een gegeven moment om. Wat je ook zou kunnen doen is de mix wat dikker maken. IPV 100ml melk en 100ml water 80ml van elk toevoegen.

 5. Ik wil de creme gebruiken om roosjes te maken voor het versieren van een bruidstaart. Wat adviseert u qua verhouding water / melk?

 6. Hi, leuke site met goede tips voor beginners als ik 🙂
  Ik heb een vraag over de enchanted creme, ik wil 12 cupcakes maken en heb de smaak pasta witte chocolade gekocht om te proberen.
  Hoeveel enchanted creme heb ik nodig en ik wil het graag met slagroom bereiden ipv melk en water zodat het romiger wordt.
  Hoeveel ml slagroom heb ik dan nodig?

  Ik hoor het heel graag!

  Groetjes

 7. Hoi Sou,
  Voor een stevige toef van enchanted creme en slagroom kun je de volgende verhouding aanhouden: 30gr mix per 100ml slagroom.

 8. Hoi! Ik wil voor komend weekend een biscuittaart maken en afsmeren met enchanted cream en decoreren met drip en royal icing. Welke verhouding kan ik dan het best gebruiken en op welk moment kan ik het beste de royal icing toevoegen? Is het beter deze op de gekoelde enchanted cream te laten uitharden, of eerst uitharden en dan op de net aangebrachte crème plakken?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Nienke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.