Geplaatst op Geef een reactie

Eetbare print

eetbare print

Wat is een eetbare print:

Een eetbare print wordt ook wel fondantpapier, fondant sheets, suikerpapier, fondant print vellen of eetbaar fondant genoemd. Het vel is hoofdzakelijk van suiker gemaakt. Met een printer waarin eetbare inkt zit kun je mooie decoraties printen voor op taart, koekjes, cupcakes, bonbons en meer. De plaatjes worden gewoon via een tekstverwerker zoals Word geprint. Zo kun je alle plaatjes, teksten en nog veel meer naar wens printen.

Verschillende soorten eetpapier zijn: frosting, icing en ouwel.

Wat is een eetbare print van frosting:

Frosting is een dun en flexbiel vel. Frosting geeft een mooie, kleurrijke en scherpe print. Je kunt de print uitknippen of uitsnijden. Frosting kun je gebuiken op fondant of marsepein. Smeer de achterkant van de frosting volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de frosting bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Je kunt frosting gebruiken op botercréme en slagroom. Maar je kunt het ook op een kwarktaart leggen. Strooi een klein beetje poedersuiker op de onderlaag alvorens de sheet te plaatsen. Dat voorkomt dat er vocht bij het plaatje komt en de print uit gaat lopen of te zacht wordt. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels en doorlopen te voorkomen. Je kunt de frosting eerst ook op een laagje fondant of marsepein plakken . Dat voorkomt dat het gaat smelten maar zorgt er ook voor dat het een stevige ondergrond heeft.

Frosting kan zelfs op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen/ de icing begint uit te harden plaats dan de frosting op de taart. Bewaren: Bewaar de frosting op een droge en donkere plaats.

Bewaar de frosting niet in de koelkast want het kan niet over vocht. Onder deze omstandigheden is de frosting enkele weken houdbaar.

Wat is een eetbare print van icing:

Een icing print is dikker dan frosty en gebruik je voor op een cupcake of taart. Leuk voor een rond plaatje of als je logo’s of een plaatje wil plaatsen in een toef van een cupcake of andere traktatie.

Icing kun je gebruiken op fondant of marsepein. Smeer de achterkant van de ouwel volledig in met een zeer dun laagje piping gel of eetbare lijm. Teveel piping gel of eetbare lijm kan bobbels in de print veroorzaken. Plaats de ouwel bij voorkeur zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen.

Je kunt een icing print ook gebruiken op botercréme en slagroom maar ook op een kwarktaart. De ouwel kun je direct plaatsen zonder extra plaklaag. Plaats de ouwel (vooral bij slagroom) zo laat mogelijk op de taart om hobbels te voorkomen. Indien gewenst kan de ouwel eerst op een laagje fondant of marsepein geplakt worden zodat het plaatje er beter uit blijft zien.

Op chocolade, ganache of royal icing: Breng de chocolade of royal icing aan op de taart. Als de chocolade begint te stollen of de icing begint uit te harden plaats dan de ouwel op de taart.

Bewaren: Bewaar de ouwel op een droge en donkere plaats. Bewaar de ouwel niet in de koelkast. Onder deze omstandigheden is de ouwel enkele maanden houdbaar.

Wat is een ouwel sheet:

Ouwelpapier / hosti / snoeppapier / eetbaar ouwel / rijstpapier
Met dit ouwelpapier, ook wel eetbaar papier genoemd, kun je in combinatie met onze eetbare inkt de heel veel soorten creaties maken. Door hier een foto op af te drukken kun je een taart persoonlijk maken. Een tekst printen in combinatie met een foto of een zelfbedacht thema, van alles is mogelijk. Je kunt ouwelpapier mee bakken want het is hitte bestendig.

Een nadeel van het ouwelpapier is dat het alleen op een marsepein of rolfondant geplaatst kan worden. Het kan niet rechtstreeks op slagroom geplaatst worden omdat het dan gaat smelten. Op het ouwelpapier krijg je ook, in tegenstelling tot op icing- of frostysheets een minder scherpe afdruk. Probeer voor het plaatsen van het ouwelpapier de ondergrond zo glad mogelijk te maken. Want een gladde ondergrond zorgt dat de print het mooist geplaatst word zonder hobbels en bobbels.

Wat maakt ouwelpapier zo uniek:

De voordelen van het ouwel van Prints on Pastry op een rijtje:
– Ouwelpapier is hittebestendig en bakvast. Daardoor kun je het mee bakken.
– Voor zoete en hartige toepassingen te gebruiken
– Suiker- en glutenvrij

Een eetbare print kun je bij Koekjebakker bestellen. Kijk op de pagina hoe je dit moet doen.

Geplaatst op Geef een reactie

Wat is banketbakkersroom

banketbakkersroom

Bij Koekjebakker verkopen we banketbakkersroom mix van het merk Funcakes. Banketbakkersroom is een gele room en wordt ook wel crème patissière genoemd. Het wordt veel gebruikt door (thuis)bakkers. Het kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kunt er soesjes of eclairs mee vullen maar het ook gebruiken als vulling voor een taart. Je kunt het ook gebruiken als ingrediënt voor botercrème of samen met slagroom een Zwitserse room van. Kortom, een mooi en lekker product waar je veel mee kan maken.

Maak gemakkelijk de funcakes mix klaar door alleen maar water door de mix heen te mixen. Je kunt met deze mix heerlijke vulling maken voor in een taart. In een taart is het heerlijk in combinatie met jam, Enchanted cream mix van funcakes of botercreme. Een tompoes kun je vullen met deze room. Ook is het heerlijk in soezen en hoorntjes. Wat ook een simpel recept is voor deze banketbakkersroom zijn roombroodjes. Gewoon een broodje open snijden aan de bovenkant. Dan vullen met banketbakkersroom en er wat poedersuiker erover strooien. De mix is bakvast dus je kan het prima meebakken in de oven. Je kunt een laagje in een cake doen of een laagje op een cupcake spuiten voordat je het in de oven doet.

Hoe maak je de mix voor banketbakkersroom klaar: per 200 gram mix voeg je 500 ml water toe. Klop de room ca. 5 minuten op tot een gladde massa. Laat de room even opstijven alvorens te verwerken.

Na het maken kun je de banketbakkersroom 2 dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de gemaakte banketbakkersroom in te vriezen. Na het invriezen weer even doormixen voor gebruik.

Geplaatst op

Wat is red velvet?

Red velvet mix funcakes

Red velvet mix van Funcakes is een mix voor een overheerlijke fluweelzachte luchtige taart. Je kunt het gebruiken voor een binnenkant van een fondant taart,cake, koekjes, cake pops of cakesicles. Maar je kunt het ook helemaal afsmeren met enchanted creme of botercreme om er een mooie dripcake van te maken. Je kunt deze lekkere mix ook gebruiken voor het bakken van cupcakes met een lichte chocoladesmaak.

Hoe maak je de mix van funcakes klaar voor taart: De baktijden en verhoudingen kun je vinden in de tabel op de verpakking. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur want dan krijg je het perfecte bak resultaat. Meng de red velvet mix, eieren, plantaardige olie en het water in een kom. In 6-8 minuten tot een luchtig beslag mixen. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart in de oven gaar.

Cupcakes maken met de mix kan ook. Bak ongeveer 20 stuks met 500 g mix recept. Bak ze op 175°C (heteluchtoven 160°C) in ongeveer 20 minuten klaar. Zeker weten of de taart of cupcakes lang genoeg gebakken zijn? Steek dan na het bakken een satéstokje erin. Als die er droog uit komt zijn ze goed. Anders tijd bij geven.

Het vullen van de taart of het maken van een toef is lekker met botercreme maar kan ook met cream cheese.

Tip: op www.funcakes.nl vind je de lekkerste recepten.

Geplaatst op

Wat is swiss meringue buttercream?

FUNCAKES SPECIAL EDITION MIX VOOR SWISS MERINGUE BUTTERCREAM

Swiss Meringue Buttercream wordt ook wel SMBC genoemd (afkorting). Deze crème lijkt op botercrème. Het verschil is dat het minder zoet is. Verder kun je het op dezelfde manier gebruiken. Je kunt met swiss meringue buttercream een taart vullen. Maar ook een taart afsmeren. Ook kun je de crème gebruiken voor het maken van een toef op cupcakes.

Het is best een bewerkelijk klusje om Swiss Meringue Botercrème zelf vanaf het begin te maken. Je moet best wel wat stappen doorlopen en sommige daarvan komen vrij precies. Daardoor heeft het de neiging om bij veel mensen te mislukken. Daarom is dit een gemakkelijke mix omdat het zo klaar is en ook nog eens erg lekker.

Hoe lang kun je swiss meringue buttercream bewaren?

Net als gewone botercrème kun je deze crème 7 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de crème ook invriezen. Als je de crème een dag van tevoren uit de vriezer haalt of voor gebruik even in de magnetron doet dan kun je het daarna weer opkloppen tot een zachte romige crème.

Smaak toevoegen

Met de smaakstoffen van Funcakes kun je gemakkelijk een smaak aan de crème toevoegen. Let op dat de kleur kan veranderen door de smaakstof.

Crème kleuren

Je kunt de creme kleuren door er kleurstof doorheen te mixen van bijvoorbeeld Funcakes of Progel. 1 drupje is al genoeg om een kleur te krijgen. Voeg meerdere druppen toe voor een fellere kleur.

Geplaatst op Geef een reactie

chocolade drip voor dripcake

Easy drip

Maak je graag een chocolade drip van echte chocolade op je taart? Dat kan met Choco Drips van funcakes of Easy drip. Deze choco drip is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zelfs goud, rose goud, zilver en kleur met glitter erdoor.

Om heel gemakkelijk en snel te kunnen drippen zijn deze drips ideaal. Het zit al in een handige spuitfles. Je verwarmt de volledige fles in de magnetron (let er wel op dat je bij de eerste keer gebruik het aluminium folie onder de dop verwijdert) en je dript ‘m vervolgens direct uit de fles over je taart. Je kunt het weer opnieuw opwarmen dus dat betekend dat je er meerdere dripcakes mee kan maken. Het is echte chocolade dus deze drip word hard als het opdroogt. Bij het aansnijden gaat het knappen. Dus je kan ervoor kiezen om de taart bovenop helemaal in de chocolade te doen of alleen de randjes. Maar net wat jij prettig vind.

Op de website van Funcakes vind je veel mooie en lekkere dripcake recepten.

Geplaatst op

Waarvoor kun je glaze topping gebruiken?

glaze funcakes
glaze topping

Glaze topping is bedoeld voor het aanbrengen van een spiegelende toplaag op een taart, bijvoorbeeld een bavaroistaart. Of een laag voor op een fruittaart. Het geeft niet alleen een glanzend effect maar houdt het fruit ook nog eens langer mooi. Je kunt er ook mee drippen. De drip heeft zal een glanzende wat doorzichtige drip worden. Dat geeft in soms een heel leuk effect, zoals bijvoorbeeld bij deze bloederige Halloweentaart. Het aanbrengen van een drip met de Glaze Toppings is ook nog eens heel eenvoudig, want je hoeft dit glazuur niet eens op te warmen. Schenk het dus direct vanuit de pot in een spuitzak en drip ‘m over je taart. Het enige nadeel is dat deze drip niet opdroogt. En je het alleen kan gebruiken als je de taart direct gaat aansnijden.

Wil je graag een drip maken maar heb je geen tijd om het direct aan te snijden? Gebruik dan deco melts of de dip ‘n drip.

drip gemaakt van een glaze topping

Glaze topping is verkrijgbaar in verschillende kleuren en smaken. Je kunt aan de doorzichtige topping ook een kleurstof toevoegen zodat je zelf kan bepalen welke kleur je graag wil. Met de kleurstof kun je ook mooie kleuren door elkaar doen of een marmer effect mee.

Geplaatst op Geef een reactie

Wat is dip ‘n drip?

dip 'n drip

Dip ’n Drip wordt ook wel smeltfondant of fondantglazuur genoemd. Je kunt het verwarmen in de magnetron om het daarna in een spuitzak te doen. Knip een klein puntje van je spuitzak en laat het smeltfondant langs je taart naar beneden glijden. Heb je geen spuitzak? Je kunt ook prima een drip maken met een klein theelepeltje. De Dip ’n Drip droogt op, maar wordt van binnen niet helemaal hard. Je taart blijft dus makkelijk te snijden.

Om te checken of de drip te zacht of te hard is kun je het eerst uitproberen op een glas de omgekeerd staat. Zo verpruts je niet je taart mocht je drip nog niet op de juiste temperatuur zijn.

Je kunt de Dip ’n Drip ook gebruiken om een mooie strakke laag glazuur over je cupcakes, koekjes of donuts aan te brengen. Zo maak je snel wat bijpassende traktaties bij je taart. Deze traktaties kun je erin dippen.

Let op! Dip ’n Drip bestaat uit suiker en water. Wil jij je taart na het aanbrengen van je drip dus nog in de koelkast bewaren? Dat kan, maar zorg er wel voor dat je de taart in een goed afgesloten doos in de koelkast zet. Doe je dit niet, dan zal het vocht van je koelkast ervoor zorgen dat de suiker uit je drip smelt, wat ervoor kan zorgen dat de drip weer van je taart glijdt.

Dit glazuur is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar wit kun je ook prima kleuren met een kleurstof.

Dit product heeft een zoete smaak. Wil je meer een chocolade smaak? dan kun je ook gebruik maken van deco melts. Lees hierover alles in de blog.

dip 'n drip

op de website www.funcakes.nl vind je recepten waarbij je dit product bij kan gebruiken.

Geplaatst op Geef een reactie

Wat zijn deco melts?

decomelts pink

FunCakes Deco Melts zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. Maar ook in verschillende smaken zoals framboos, toffee en yoghurtsmaak. Deco Melts is niet van echte chocolade gemaakt maar heeft wel die lekkere romige, witte chocoladesmaak. Je kunt witte deco melts ook zelf kleuren door wat kleurstof toe te voegen.

Naast het maken van een drip kun je er ook koekjes, cake pops of cupcakes mee decoreren. Dit doe je door ze er in te dippen. Ook maak je er eenvoudig zelf lolly’s of taartdecoraties mee. Een veelzijdig product waar je alle kanten mee op kan. Ideaal om in je keuken te hebben.

Dit product smelt je in de magnetron of au bain-marie en laat je vanuit een spuitzak of spuitfles over je taart glijden. Zet de taart vervolgens even in de koelkast, zodat de drip mooi gaat glanzen. Na het maken van de drip kun je de taart prima met drip in een taartdoos in de koelkast bewaren.

In tegenstelling tot de Dip ’n Drip, harden de Deco Melts volledig uit. Het is vergelijkbaar met chocolade. Bedek je de volledige bovenkant van de taart met hiermee dan zal deze laag bij het aansnijden dus breken, zoals ook chocolade zou doen. Vind je dit niet zo mooi, dan raden we je aan om de drip alleen langs de rand aan te brengen en de bovenkant van de taart op te vullen met andere decoratie.

Het handige van deze chocolade is dat het hersmeltbaar is. Houd je dus nog wat over, dan kun je dit gewoon uit laten harden en op een later moment nog eens gebruiken.
Je kunt de dikte van gesmolten Deco Melts ook naar wens aanpassen. Verdunnen doe je door er wat plantaardige olie aan toe te voegen, verdikken gaat met een druppeltje water. Let op! Eenmaal vermengd met olie of water, zijn de Deco Melts niet meer hersmeltbaar.

Geplaatst op Geef een reactie

Vegan botercreme

Vegan botercreme

Er zijn verschillende recepten voor vegan botercreme. Een recept is: 250 gram wajang boter op kamertemperatuur mixen tot het een zachte crème is. Daarna een bus poedersuiker in gedeeltes toevoegen. Om het wat romiger te maken kun je er wat sojamelk met een zakje vanillesuiker aan toevoegen. Dit mix je nog 10 minuten door en je hebt een heerlijke botercrème.

Dit recept is niet alleen vegan maar dus ook lactose-, koemelk-, en glutenvrij.

Een ander recept waarmee je vegan botercreme maken kunt is:

  • 390 g FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 120 g Crisco
  • 120 g Wajang
  • 60 ml sojamelk
  • Paar druppels vanille extract
  • FunCakes kleurgel wit
  • Mixer

Zorg ervoor dat de Wajang op kamertemperatuur is. Dan kun je het goed mixen en loopt je mixer niet vast. Mix op de laagste stand de 120 g Wajang, 120 gram Crisco en de 60 ml sojamelk tot een glad geheel. Voeg in 1 keer alle suikerbakkerspoeder toe en meng tot het een dikke gladde massa is. Voeg het vanille extract toe.

Dit recept is genoeg voor het vullen en af te smeren van een taart van 20 cm, of voor het maken van 12 cupcakes.

Eventueel kan je de crème witter maken of een andere kleur geven door er wat witte FunCakes kleurgel aan toe te voegen of echt een heel klein drupje paarse kleurstof.

Vegan botercreme